Tuesday, 10 December 2013

Ber Shaklee laa plok....

huiii lamanye x berblog.....erm nie dah Disember 2013.... tak lama dah nak masuk 2014....

Sebenarnye 9 Disember yang lepas baru je register jadi ahli Shaklee.....

hehehe nak belajar berniaga plak.....

mula - mulanya tgk ade member fb nie makan salah satu produk shaklee nie dan citer pasal diri dia ngan makan vitamin tu....pastu rase cam nak try laaa makan vitamin tu....
Order lahh ngan member ofis...erm lambat sgt dapat feedback...jadi aku malas arrr....

Suatu hari jumper ngan sorang master shaklee nie yang mane cam sedara jauh2 gak laaa...(yang sebenarnyer x sedara pun hehehe) pastu tengok dia punye bisness dalam shaklee nie sangat berjaya sampai siap behenti keje dan dapat bonus kereta lagi....so rasa terpanggil untuk join....x dapat jadi cam dia pun tak per....just nak tambah pendapatan je.....

sekarang dah cube makan Ostematrix

dan makan Alfalfa nie...ia baik untuk wanita.....
nak jadikan testemoni diri sendiri dulu baru yakin nak berniaga tak gitu hehehehe.....




Wednesday, 18 September 2013

Kakaknye Besday

Hehehehe selalu post yang dah belated.....hehehe kena ader mood....baru best nak post tu yang jadi lambat.....ok dah lahh melalut bagai....nak citer besday kakak nie

Hepy Besday Dhia Qalida a.k.a kakak
besday kakak 21 Ogos sebenarnye....tak de buat masjlis ape pun...just beli kek pastu tempah cup cake hantar kat sekolah ngan jiran2 sikit....

kakak nak kek princess so tempah lahh ngan fizah member ofis...sekarang nie senang ader org ofis buat kek..sedap2 plak tu....dan nie hasilnye
Kakak ngan kek princessnye
tahun nie kakak dah 3 tahun...dah sekolah pun kat Winland...sekolah dekat umah je.....dah besar dah kakak...

Semoga kakak jadi anak yang soleh, jadi Kakak yg baik....bijak pandai....dan dapat bantu mama....luv kakak ketat2.....

Kena Kursus laa plok.....

Alaaa kena kursus pun kecoh.....biase aku nie selok sgt kalau dapat khusus kat luar dari cameron nie....nak plok kursus tu kena isnin selasa....leh balik kg kan...walaupun umah mertua....
erm ....bukan aper selalu papa akan ikut aku turun berkursus jugak...tapi kali nie papa x leh ikut sebab ader sukant pejabat...aduyai.....
bukan ape aku nie nak tinggal baby tu alaa kesian sgt...sbbnye Qashrina mnyusu lagi...dah tu tiap2 malam mmg tdr ngan aku je...tak pernah tinggal lagi.....baru 10 bulan setengah adui...macam mane yerk...erm malam2 ku asyik dok pikir jer pasal nie.....
boleh ke aku tinggal Qashrina nie......memalam tidur tanpa mama....aduiii......
Kesayangan mama nie.....            


















Itulahhh masalah aku....susah nak pisah ngan anak2.....naluri seorang ibu kan.....salah ke berperasaan macam tu......erm kadang2 org tak paham......wahai hati.....Allah dah anugerahkan ko perasaan yang macam tu terima laa ....aku bangga dapat anugerah tu.....daripada aku biarkan jer anak aku kat tgn org lain....kan..kan...susah ke senang ke selagi aku ader daya akan aku tetap bersama sama anak2 aku.......

Monday, 2 September 2013

Selamat Hari Raya

Aduyai dah 27 Syawal baru nak post pasal raya kan....
dah lama betol tak berblog...bile org tanyer pasal blog baru nak berblog balik.....hahaha ok kan...

berbalik pasal citer raya, tahun nie raya kat kota bharu dulu...best oooo....sbb cuti seblum yg agak lama...dan lah buat tapey laa...sambung sopink raya la....Alhamdulillah dapat beraya bersama family tercinta.....
Riang Ria Hari Raya

lagi lagi raya

nie nak jalan2 raya plak

















Sunday, 23 June 2013

Ader Tetamu

hari Jumaat, Aboh, Ummi Kak long ngan Aman dan Family Jijie datang umah....maybe tak aboh ngan tok umi nie rindu cucu2 dia kat Cameron kot....erm yerlah last jumpe mase pegi Perlis tu awal bulan Jun...hehehe....Ikut plan aku nak balik Kota Bharu sebab nak gi kenduri Aida...dah Orang Tua kiter nak datang umah kan...sangat2 dialu2kan lahhh......
 
makan kat Hotel Titiwangsa
makan steamboat

kak Long jumpe member dia ahaks....

Hari Sabtu diorg dah balik....sempat lahh sopink sikit2...beli strowberi lahhh untuk khalilah....ummi beli baju.....suke sgt beli baju cameron ahaks...biase lahh kan hehehe

Hepy BeSDaY ....!!

Hepi besday saper tu.....aku lahhhh....yey Alhamdulillah dah 30 tahun....terima kasih kepada -Nya kerana berada dlm kesihatan yang baik diKurniakan 3 anak yang sihat dan comel ....Suami tercinta dan bahagia selalu...semoga jadi anak, ibu dan isteri yang solehah dan hidup diberkati-Nya....Amin Ya Robbal alamin.....
kerusi malas....
 nie hadiah papa yang belikan...THANK PAPA.!! sebenarnyer hadiah nie dah dapat hari jumaat lagi...mmg request lahh hadiah nie....hahaha...ade lagi...
tempat letak bawang
nie satu lagi hadiah....wahhh banyaknye dapat hadiah dari papa.....I LOVE U muah papa....

 
kek besday !!
kek Besday tempah sendiri....dan op coz papa yang bayarkan sbb bayar gune duit papa yang bagi...Muaaahhahaha sekali lagi buat papa....hehehe
tapi kek nie hari jumaat dah makan nye...kebetulan ummi aboh kak long ngan jie datang umah so aku tempah nak hari jumaat laaa....best sgt kek nie...thank untuk fizah member ofis yang buat kan....


Wednesday, 19 June 2013

Huh Alhamdulillah dapat balik

Alhamdulillah......
dapat balik aper??? hahaha blog nie lahhh dah dapat bukak balik...gumbira rase hati hehehe...
boleh laaa ber blog balik.... sebenarnye ade org ofis nie dia suh ajar buat blog....so sebelum ajar tu kena lahhh arif dulu hehehe....